1

Da li mi treba monitor za bebe?

Zašto je važno da pratite klimu u bebinoj sobi

Ispostavlja se da bebi monitori ne služe samo za virenje – mogu da doprinesu i zdravom razvoju vaše bebe. Sastavili smo ovaj vodič da bismo vam pomogli da razumete na koji način klima može da utiče na zdravlje bebe, kakva je idealna klima sobe i kako bebi monitor može da vam pomogne.

Kako klima u sobi utiče na zdravlje moje bebe?

Iako soba koja je malo pretopla ili previše vlažna nije veliki problem za većinu ljudi, bebe su obično malo osetljivije na temperaturu i vlažnost. Na primer, preniska vlažnost može da isuši oči i grlo. A kada je previše hladno ili toplo, bebe još uvek ne mogu da regulišu temperaturu tela kao odrasli.

 

Kakva je idealna klima sobe?

Idealna klima sobe je raspon pre nego određena temperatura i nivo vlažnosti. Najzdravija sobna temperatura za vašu bebu je negde između 60,8–68°F (16–20°C), a nivo vlažnosti bi u idealnom slučaju trebalo da se održava između 40–60%.

 

Kako bebi monitor može da vam pomogne

Ako se pitate kada ćete naći vremena za ovo praćenje između hranjenja, uspavljivanja i ostalih roditeljskih obaveza, nemojte da se plašite. Pametni bebi monitor je tu za vas: neprekidno prati temperaturu i stepen vlažnosti sobe umesto vas.

 

Kada podesite ograničenja temperature i vlažnosti na pametnom bebi monitoru, dobijaćete obaveštenja ako očitane vrednosti klime pređu ova ograničenja. Na taj način ćete uvek znati da li je klima zdrava za bebu ili ju je potrebno malo podesiti.

 

U zavisnosti od očitanih vrednosti možete da podesite klimu da bi vašoj bebi bilo prijatnije. Da li je stepen vlažnosti malo viši? Mogli biste da otvorite prozor da uđe malo svežeg vazduha. Brinete da bi bebi moglo da bude pretoplo? Vodite računa da nije previše toplo obučena i razmislite o tome da pomoću klima uređaja podesite prijatniju temperaturu u sobi.

 

Takođe bi moglo da bude korisno da saznate više o tome na koji način klima sobe utiče na san vaše bebe. Ako povežete pametni monitor za bebe sa aplikacijom za razvoj bebe uGrow i pratite bebin san, moći ćete u tren oka da vidite kakva temperatura pomaže bebi da najbolje spava.

 

Dakle, kao što vidite, bebi monitor ne služe samo za virenje. On vam omogućava da obezbedite bebi prijatno okruženje i danju i noću.

Pročitajte više o ovoj temi

Roditeljstvo. Ne postoji vodič, ali tu je tim za podršku

Želite li da dobijate besplatne, personalizovane savete i popuste direktno u prijemno sanduče?
Ikona pošte

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

Нашу веб страницу је најбоље прегледати у најновијој верзији Мицрософт Едге, Гоогле Цхроме или Фирефок.