Philips polu-automatski aparati za kafu

 
Philips Barista Brew​

Sada možete da pripremate kafu kod kuće poput pravog bariste. Barista pretvara pravljenje kafe u umestnost, a to za rezultat dobija ukusnu kafu. Međutim, znamo koliko može da bude teško da samostalno pripremite dobro izbalansiranu kafu. Uz Philips Barista Brew, konačno možete da oslobodite baristu u sebi bez brige o komplikovanim koracima! Želimo da se usredsredimo na vas, vaše želje, umeće i kafu po vašem ukusu. Postanite profesionalni barista kod kuće uz pomoć Philips polu-automatskog aparata i naše smernice.

Philips polu-automatski aparat za kafu sa različitom kafom

Otkrijte ceo Philips Barista Brew asortiman​

Logotip nagrade za dizajn za 2024.

Jedna posuda za kafu u zrnu, srebrna

Novo!

  • Posuda za kafu u zrnu od 250 g
  • Vrhunski kalibrisani tamper
  • Profesionalni portafilter od 58 mm
  • Posuda za mleko koja pruža savršenu temperaturu
  • Ugrađeno navođenje pomoću merača pritiska
  • Jednostruki/dupli espreso i amerikano dodirom na jedno dugme

Dve posude za kafu u zrnu, srebrna

Novo!​​ 

  • Dvostruka posuda za kafu u zrnu od 280 g
  • Vrhunski kalibrisani tamper
  • Profesionalni portafilter od 58 mm
  • Posuda za mleko koja pruža savršenu temperaturu
  • Ugrađeno navođenje pomoću merača pritiska
  • Jednostruki/dupli espreso i amerikano dodirom na jedno dugme

Otkrijte ceo Philips Barista Brew asortiman​

Logotip nagrade za dizajn za 2024.

Jedna posuda za kafu u zrnu, srebrna

 

Novo!

  • Posuda za kafu u zrnu od 250 g
  • Vrhunski kalibrisani tamper
  • Profesionalni portafilter od 58 mm
  • Posuda za mleko koja pruža savršenu temperaturu
  • Ugrađeno navođenje pomoću merača pritiska
  • Jednostruki/dupli espreso i amerikano dodirom na jedno dugme

Dve posude za kafu u zrnu, srebrna

Novo!​​

  • Dvostruka posuda za kafu u zrnu od 280 g
  • Vrhunski kalibrisani tamper
  • Profesionalni portafilter od 58 mm
  • Posuda za mleko koja pruža savršenu temperaturu
  • Ugrađeno navođenje pomoću merača pritiska
  • Jednostruki/dupli espreso i amerikano dodirom na jedno dugme

Vaša barista kreacija. Uz malu pomoć.​

Aparat za espreso Philips Barista Brew

Kako usaglašavamo kreiranje i vođenje?​


Izgleda jednostavno kada baristi to rade, ali znamo koliko teško može da bude da sami pripremimo kafu poput bariste. ​Mi u kompaniji Philips pružamo vam sav kreativni zanos kako biste oslobodili baristu u sebi, uz pružanje podrške u vidu vođenja i tehnologije! 

Devojka sipa kafu u zrnu u posudu na aparatu Philips Barista Brew

Biranje i doziranje kafe

Od svetlo do tamno pržene, eksperimentišite sa različitim vrstama kafe u zrnu i otkrijte koja vam najviše odgovara uz dve posude za kafu u zrnu. ​

 

Odaberite između jednostrukog i duplog espresa zahvaljujući izboru jednostrukih i dvostrukih filter korpi. 

Pritiskanje samlevene kafe

Tampiranje kafe

Tampirajte sa preciznošću bariste pomoću kalibrisanog tampera od nerđajućeg čelika koji garantuje odgovarajući pritisak tampiranja za balansiran espreso.​

 

Dobijte bogat i prelep zlatno-braon espreso zahvaljujući našem profesionalnom portafilteru od 58 mm koji prima više samlevene kafe. 

Kuvanje kafe pomoću aparata Philips Barista Brew

Kuvanje kafe

Ostvarite precizan pritisak vode za ukusan napitak zahvaljujući ugrađenom meraču pritiska koji ukazuje na status kuvanja i obaveštava vas kada se postigne optimalan pritisak.

 

Izbegnite kisele ili gorke napitke zahvaljujući kreiranju napitka pri odgovarajućoj temperaturi i sa predinfuzijom uz PID kontrolu temperature i funkciju predinfuzije. 

Pravljenje pene od mleka u posudi za mleko

Pravljenje pene od mleka

Uživajte u jednostavnosti kreiranja glatke mikropene koja je savršena za crtanje mlekom pomoću naše posude za mleko koja pruža savršenu temperaturu i snažne cevi za paru. 

 

Merač temperature na posudi za mleko omogućava vam da postignete pravu temperaturu pene od mleka i da kreirate svilenkastu teksturu kako biste u kafi uživali baš onako kako volite.

Philips Barista Brew sa raznim napicima od kafe

Kreirajte širok opseg napitaka od kafe

Možete da uživate u različitim unapred podešenim napicima pomoću jednog dugmeta, od espresa, preko duplog espresa do amerikana. 

 

Zakoračite u svet raznovrsnosti i pripremite bilo koji napitak od kafe pomoću željenih zrna pomoću aparata Barista Brew i njegovih profesionalnih dodataka.​

devojka pije kafu

Uživajte u svojoj kreaciji od kafe!​

Prepustite se bogatoj aromi sveže pripremljenog espresa. Otkrijte zadovoljstvo samostalnog pripremanja sa aparatom za espreso Philips Barista Brew – napravljen je tako da pravim ljubiteljima kafe omogući da unaprede veštine sa svakom šoljicom. 

postavki za precizno mlevenje svežih zrna kafe​

15 postavki za precizno mlevenje svežih zrna kafe​

Integrisani mlin ima 15 postavki za precizno mlevene kafe, od izuzetno sitno do krupno mlevene pomoću metalnih konusnih noževa. Za savršeno pripremljen espresso preporučujemo postavku 4.

Aplikacija HomeID

Aplikacija HomeID

Oslobodite pun potencijal doma sa aplikacijom HomeID

Pronađite inspiraciju za kuvanje i kafu uz više od 500 recepata i saveta za vaš dom.

Više o polu-automatskim aparatima za espreso

Pronađite odgovore na najčešća pitanja

Kako da obavite prvo podešavanje?

 

Kliknite ovde da biste pogledali ceo video. 

Kako se koristi i saveti?

 

Kliknite ovde da biste pogledali ceo video. 

Kako se čisti i održava?

 

Kliknite ovde da biste pogledali ceo video. 

Koje su osnove za pripremu dobre kafe?

 

Da biste pripremili dobru kafu, potrebno je da izaberete visokokvalitetnu mešavinu sveže kafe u zrnu, da koristite čistu vodu i da se postarate da su svi delovi aparata Philips Barista Brew temeljno očišćeni. 

Kako mogu da poboljšam kvalitet pene od mleka?

 

Za dobru penu, preporučujemo da koristite neobrano ili delimično obrano kravlje mleko iz frižidera. Kravlje mleko obično daje najbolje rezultate. Međutim, takođe možete da koristite mleko biljnog porekla, kao što je sojino, pirinčano ili bademovo mleko. U tom slučaju, rezultati će se razlikovati u zavisnosti od sadržaja proteina i masti za svaku vrstu mleka.  

Kako da održim kafu u zrnu svežom?

 

Nakon otvaranja pakovanja, kafu u zrnu trebalo bi čuvati u dobro zaptivenoj, zatamnjenoj posudi. Izlaganje svetlu može da promeni ukus i aromu kafe. Iz istog razloga, preporučuje se da kafu u zrnu čuvate na hladnom , suvom mestu, dalje od izvora toplote – na primer, u kuhinjskim elementima ili ormanima. 

Koliko je važno koju vrstu kafe koristim?

 

Vrsta kafe u zrnu koju koristite u polu-automatskom aparatu za espreso ključna je za ukus, aromu i formiranje kreme. Svežina, ujednačeno mlevenje i kvalitet zrna utiču na kvalitet espresa. Veoma je važno da izaberete visokokvalitetnu kafu u zrnu pogodnu za espreso kako biste dobili najbolje rezultate. 

Šta je espreso kafa i kako se razlikuje od filter kafe?

 

Espreso ima jednu zajedničku stvar sa filter kafom: kafu u zrnu. Međutim, sličnosti se tu završavaju. Espreso je koncentrisan napitak od kafe koji se dobija tako što voda pod pritiskom prolazi kroz veoma fino samlevenu kafu. Rezultat je mala količina kafe u šoljici bogate konzistencije, gorko-slatkog ukusa, sa zlatnom penom na vrhu koja se naziva krema. Neophodno je najmanje 9 bara pritiska radi ekstrakcije espresa punijeg ukusa. 

Kako mogu da proverim da li imam svežu kafu?

 

Kafa u zrnu nije veoma elastična. Da biste utvrdili da li je kafa u zrnu sveža, probajte da odbijete jedno zrno o tvrdu površinu. Ako se odbije, kafa možda nije sveža. Pored toga, ako koristite samlevenu kafu, možete da sipate jednu kašičicu kafe u čašu sa vodom. Ako ostane na površini, kafa je najverovatnije sveža. 

Koja je razlika između presurizovanih i nepresurizovanih filter korpi?

 

Presurizovane korpe imaju ugrađene mehanizme za stvaranje pritiska koji kompenzuju nekonzistentnosti u pogledu finoće mlevenja i tampiranja, što ih čini pogodnim za početnike. Nepresurizovane korpe oslanjaju se isključivo na finoću mlevenja i tehniku tampiranja, uz više kontrole, ali zahtevaju veću preciznost.

Kako da napravite savršenu penu od mleka?

 

Pravljenje pene od mleka za kafu predstavlja umetnost. Započnite tako što ćete nežno rotirati šolju kako bi se krema sjedinila sa espresom. Blago nagnite šolju da biste proširili površinu. Sipajte penu od mleka u sredinu, pa postepeno ispravljajte šolju dok sipate brže. Posmatrajte formiranje bele tačke koja ukazuje na savršenu količinu pene. Nastavite da sipate dok ne postignete željeni nivo pene.

Zašto je pritisak od 9 bara ključan za optimalnu ekstrakciju?

 

Pritisak od 9 bara smatra se optimalnim za ekstrakciju zato što omogućava ekstrakciju ukusa i ulja iz kafe, uz svođenje na minimum ekstrakcije nepoželjnih gorkih komponenti. Ovaj nivo pritiska takođe doprinosi formiranju bogate kreme koja poboljšava celokupno iskustvo ispijanja espresa. Uz široku primenu među baristima, 9 bara donosi balans između ekstrakcije dovoljno ukusa i izbegavanja prekomerne gorčine. 

Koje recepte je moguće pripremati pomoću aparata Philips Barista Brew?

 

Philips Barista Brew vam omogućava da pripremate mnoštvo ukusnih recepata, uključujući klasike poput espreso martinija, kao i kremasti kapućino i intenzivni amerikano. Dodatne recepte i detaljna uputstva potražite u aplikaciji Home ID koja pruža sveobuhvatnu inspiraciju za napitke kako bite unapredili iskustvo uživanja u kafi. 

Šta drugi misle o aparatu Philips Barista Brew

Philips podrška je ovde, obratite joj se

Treba vam podrška za
starije modele?

Prijavi se i preuzmi kod za 10% popusta

* Ovo polje je obavezno

 

Promo kod za 10% popusta na ceo Philips asortiman lične nege i aparata za domaćinstvo (ne važi za kategoriju dodatna oprema i zamene), na redovne cene Philips Avent asortimana, kao i na određeni Philips TV i sound asortiman.

Ekskluzivne promocije i kuponi

Lansiranja proizvoda

*
Želim da primam promotivne informacije (na osnovu mojih željenih postavki i ponašanja) o Philips proizvodima, uslugama, događajima i promocijama. Lako mogu da opozovem prijavu bilo kada.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Нашу веб страницу је најбоље прегледати у најновијој верзији Мицрософт Едге, Гоогле Цхроме или Фирефок.