Ekološka serija

Budite se uz novu Philips ekološku seriju

Prvi komplet za doručak na svetu napravljen od 100% biološke plastike* od iskorišćenog ulja za kuvanje. Bolja planeta počinje sa boljim doručkom.

Philips ekološka serija, napravljena za performanse, komplet za doručak, HD5120

Otkrijte Philips ekološku seriju

Aparat za kuvanje vode

 

Brzo i lako napravite omiljeni napitak za buđenje svakog jutra.

Toster sa 2 otvora

 

Napravite tost baš kako volite svakog jutra.

Blender

 

Pripremite omiljeni jutarnji frape za poneti.

Prvi komplet za doručak na svetu napravljen od iskorišćenog ulja za kuvanje*

Philips ekološka serija, sa biološkim materijalom

Pomozite nam da se rešimo zagađenja novom plastikom uz komplet za doručak napravljen od iskorišćenog ulja za kuvanje i drugog biljnog otpada. Iskorišćeno ulje za kuvanje može da završi kao zagađivač vode i da nanese štetu prirodi. Ali stvari ne moraju tako da se odvijaju. U stvari, iskorišćeno ulje može da postane resurs – biološka plastika*. Pomoću ove revolucionarne inovacije težimo izbegavanju plastike napravljene od fosilnih goriva i da se umesto toga oslanjamo na ono što imamo.

Korišćenjem ove biološke plastike u našem ekološkom kompletu za doručak doprinosimo smanjenju emisije CO2 tokom proizvodnog procesa za 21%**. Manje koristimo, a više ponovo koristimo, kao deo našeg plana za održivost.

*Glavno kućište izrađeno je od 100% PP plastike, od iskorišćenog ulja za kuvanje i drugog biljnog otpada, sertifikovano je na osnovu balansa mase. (Biološka PP plastika čini do 94% ukupne plastike.)
** Izračunato je na osnovu proizvodnje istog uređaja pomoću 100% biološke plastike u odnosu na 100% novu plastiku (ili novi polipropilen).

Sa našom ekološkom serijom, iskombinovali smo odličan dizajn i visoke performanse sa održivim inovacijama

Philips ekološka serija, napravljena za performanse, komplet za doručak, HD5120

Zavirite u našu kolekciju

Komplet za doručak, video zapis proizvoda

Philips ekološka serija, napravljena za svaki dom, komplet za doručak

Napravljen za svaki dom

Uz moderni i minimalistički dizajn naše kolekcije, održivost nikada nije izgledala tako elegantno. Naš asortiman inspirisan prirodom koristi neupadljive boje, prirodne materijale i završnu obradu koja će izgledati odlično u svakoj kuhinji.

Philips ekološka serija, reciklirani materijali, komplet za doručak

Reciklirani materijali

Verovali ili ne, iskorišćeno ulje za kuvanje i drugi biljni otpad pretvaramo u biološku plastiku*. Šare na našim proizvodima predstavljaju sitne nesavršenosti nastale usled ovog procesa.
To je baš kul!

Philips ekološka serija, svakodnevna upotreba, komplet za doručak

Napravljen da traje, za svakodnevnu upotrebu

Ne samo da proizvodimo održivo, već i da traje. Svi naši proizvodi pažljivo su proizvedeni od reciklabilnog i izdržljivog materijala. Napravljeni su da traju.

Philips ekološka serija, napravljena za performanse, komplet za doručak

Napravljeno za performanse

Učinite svako jutro brzim i efikasnim. Uštedite vreme i ograničite količinu otpada u kuhinji uz Philips ekološku seriju.

Jedan važan korak u našem planu za održivost.

Više o ekološkoj seriji

Pronađite odgovore na najčešća pitanja

Šta je materijal biološkog porekla?

Materijal biološkog porekla predstavlja materijal koji je sastavljen od bioloških proizvoda ili obnovljivih domaćih poloprivrednih materijala (uključujući biljne, životinjske i vodene materijale), šumskih materijala ili među-sirovina. Njegovo stvaranje traje samo nekoliko godina i obično troši CO2 u procesu nastanka, koji se uzima iz vazduha i na taj način smanjuje globalno zagrevanje.

Šta je materijal fosilnog porekla?

Materijal fosilnog porekla označava materijal koji je napravljen od petrohemikalija. To je bio materijal biološkog porekla, ali se tokom stotina miliona godina pomoću fosila pretvorio u sirovu naftu, koja može da se potroši, pošto je na zemlji dostupna samo određena količina. Nije održiv i nije pogodan za cirkularnu ekonomiju zato što je potrebno mnogo miliona godina da se napravi, oslobađa CO2 u vazduh na kraju životnog veka i negativno utiče na globalno zagrevanje.

Koja je razlika između materijala biološkog i fosilnog porekla?

Glavna razlika između materijala biološkog porekla i materijala fosilnog porekla je u tome što je potrebno mnogo više vremena za proizvodnju materijala fosilnog porekla, pa se lakše troše i manje su održivi, dok je materijale biološkog porekla moguće ponovo proizvesti u roku od nekoliko godina, uz uklanjanje CO2 iz vazduha, što ih čini održivim.

Šta je biološki PP?

U pitanju je najčešća vrsta plastičnog materijala na svetu, ali glavni element strukture materijala, ugljenici, dolaze iz bioloških sirovina, uglavnom biljnog porekla.

Šta je biološka i fosilna plastika?

Ugljenici su glavni gradivni element plastičnog materijala i oni dolaze iz bioloških sirovina (uglavnom biodizela od biljaka) ili fosilnih sirovina (sirova nafta sa naftnih polja). Iste proizvodne linije mogu da se koriste za obe vrste sirovina, pošto su osnovni gradivni elementi, ugljenici, isti.

Šta je obnovljivi PP?

Obnovljivi PP je PP koji može da se obnavlja i ne troši se pošto predstavlja deo cirkularne ekonomije putem hemijske i mehaničke reciklaže.

Šta je cirkularna ekonomija?

Cirkularna ekonomija je sistem usmeren ka eliminisanju otpada i kontinualnog korišćenja resursa. 

Šta je globalno zagrevanje?

Globalno zagrevanje predstavlja uglavnom ljudskim faktorom izazvano povećavanje prosečne temperature klimatskog sistema Zemlje. Najveći ljudski uticaj predstavlja emisija gasova koji izazivaju efekat staklene bašte, poput ugljen-dioksida itd. Sagorevanje fosilnih goriva predstavlja glavni izvor tih gasova.

Philips podrška je ovde, obratite joj se

Treba vam podrška za
starije modele?

Kako da pronađete broj proizvoda?
Tražiti broj proizvoda
Gde mogu da pronađem broj proizvoda?
Navedite neke detalje o proizvodu i mi ćemo vam pokazati gde da pronađete broj proizvoda.
Ako vam je proizvod pri ruci, odaberite grupu i kategoriju proizvoda ispod.
Lokacije broja proizvoda na našim uređajima

Prijavi se i preuzmi kod za 10% popusta

* Ovo polje je obavezno

 

Promokod za 10% popusta na ceo Philips asortiman lične nege, Philips Avent asortiman i aparata za domaćinstvo, kao i na određeni Philips TV i sound asortiman

Ekskluzivne promocije i kuponi

Lansiranja proizvoda

*

Želim da primam promotivne poruke – na osnovu mojih željenih postavki i ponašanja – o Philips proizvodima, uslugama, događajima i promocijama. Lako mogu da opozovem prijavu bilo kada.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Нашу веб страницу је најбоље прегледати у најновијој верзији Мицрософт Едге, Гоогле Цхроме или Фирефок.